TalentInnovatie traject voor KMO’s

  Laat jullie uitdagen door nieuw talent dat bewust voor jullie kiest, zich voluit voor jullie inzet en langer aan boord blijft. Dat zijn de resultaten van jullie TalentInnovatie traject.

  Klinkt dit herkenbaar?

  Het is vaak moeilijk om hoogopgeleid talent aan te trekken, terwijl dat cruciaal is voor de langetermijntoekomst van jullie bedrijf. Bovendien kost werving en selectie veel tijd en geld. Jullie willen dus meteen de juiste medewerker aanwerven en die zo opleiden dat hij/zij aan boord blijft, zich zo goed mogelijk ontplooit en maximaal bijdraagt tot het bedrijf.

  Wat als...

  • Jullie nieuw talent binnenbrengen en jullie daardoor laten uitdagen, zodat jullie blijven evolueren en klaar zijn voor de toekomst?
  • Kandidaten bewust voor jullie kiezen omdat het glashelder is dat jullie in hen investeren, wat jullie eruit doet springen op de jobmarkt?
  • De loyaliteit van medewerkers – ja, zelfs van millennials : ) – stijgt, ze zich nog meer verbonden voelen met jullie bedrijf, zich voluit inzetten en langer aan boord blijven?
  • Jullie ondersteuning krijgen voor werving, selectie en opleiding wanneer jullie die nodig hebben, zonder dat jullie daarvoor HR moeten uitbreiden?
  Geen wishful thinking: klanten boeken deze resultaten met hun TalentInnovatie traject. Dit zeggen ze zelf:
   Tom ondersteunde mijn leren en ontwikkelen, verwachtte een hoge mate van verantwoordelijkheid en delegeerde op een eenvoudige manier. Zijn managementstijl is bevrijdend en bekrachtigend en moedigt actie aan onder het motto: "Als je vragen hebt, stel ze dan!"
   Joffroy Beckers
   Tom haalde me uit mijn comfortzone: waar ik vooraf een duidelijke opdracht vereiste, in een duidelijk gestructureerd kader, kwam hij in al zijn spontaniteit mijn ‘kapstokjes’ om zeep helpen. Eerst was ik enorm teleurgesteld en een beetje verbouwereerd, maar ik leerde wel open denken en doen, de grote lijnen zien en proactief controle nemen.
   Wendy De Vos
   Wat een saaie dag had kunnen zijn, werd uiteindelijk een energieke, ontspannen dag met een goed evenwicht van humor en ernst. Het resultaat? Een uitgebreid beeld van onze belangen en een door iedereen gedragen uitkomst. Dank aan Tom!
   Hans Grünfeld, Koninklijke VEMW

  Jullie TalentInnovatie traject in 3 stappen:

  1

  Vooraf evalueer ik de profielomschrijving met HR. Tijdens de aanwerving doe ik een individueel gesprek met kandidaten uit de shortlist en de manager om verwachtingen helder te krijgen. Op basis daarvan geef ik aanwervingsadvies.

  2

  Na de aanwerving zit ik samen met de nieuwe medewerker en zijn/haar manager. We matchen de verwachtingen en werken een TalentInnovatie traject uit, afgestemd op de drivers en talenten van het nieuwe teamlid.

  3

  Ik start ook een-op-eenbegeleiding met focus op persoonlijke ontwikkeling. Het doel? Medewerkers stimuleren om hun persoonlijkheid in hun job te leggen zodat die beter bij hen past, ze er meer voldoening uit halen en jullie er de vruchten van plukken.

  Waar andere bedrijven voor tekenen?

  Ga voor win-win | Als KMO willen jullie bijblijven. De sleutel? Talenten uit nieuwe generaties aan boord halen en de ruimte geven om zich te ontplooien zodat ze jullie verrijken. En laat dat nu net zijn waar die nieuwe generaties op zitten te wachten.

  Ontlast managers | Jullie management heeft al heel wat taken en de professionele en persoonlijke ontwikkeling van nieuwe teamleden is te belangrijk om er even bij te doen. Ik betrek hen erbij, maar op een zo efficiënt mogelijke manier.

  Krijg commitment | De verantwoordelijkheid voor ontwikkeling ligt niet enkel bij de manager, maar ook bij de medewerker zelf. In het personal development traject focus ik daarom op gezamenlijk commitment van teamlid én manager.

  3 redenen om mij in te schakelen

  In mijn carrière startte ik nieuwe afdelingen en trajecten en motiveerde ik mensen om nieuwe skills te leren. Nooit duwde ik dat door vanuit mijn mandaat: ik motiveerde medewerkers om zichzelf te ontwikkelen. Dat doe ik ook voor jullie bedrijf.

  In een internationale context stond ik voortdurend in contact met innovatieve KMO’s. Die open blik neem ik mee naar jullie bedrijf, waarbij ik rekening hou met de persoonlijke eigenheid van elke medewerker en manager. 

  Ik weet wat werkt en bied een proven concept waarvoor corporate bedrijven veel leergeld hebben betaald. Ik leef me snel in jullie bedrijf in en weet hoe ik corporate inzichten het best vertaal naar jullie context.  

  Vertel me over jullie uitdagingen

  Ik luister en denk alvast met jullie mee. Zitten we op dezelfde lijn en is er een klik, dan krijgen jullie een voorstel voor jullie TalentInnovatie traject.

  Tom Schurmans
  SolimCo BV