Recente klanten

  Corporate bedrijven en KMO’s boeken resultaten met de ontwikkelingstrajecten die ik aanbied. En ook de medewerkers zelf plukken daar de vruchten van. Lees even mee:

  Tom ondersteunde mijn leren en ontwikkelen, verwachtte een hoge mate van verantwoordelijkheid en delegeerde op een eenvoudige manier. Zijn managementstijl is bevrijdend en bekrachtigend en moedigt actie aan onder het motto: "Als je vragen hebt, stel ze dan!" Tom's kracht in het ontwikkelen van anderen? Hij gelooft in mensen en hun capaciteiten en neemt altijd de tijd om vragen te beantwoorden en anderen te ondersteunen.

  Toen ik richtlijnen nodig had, begeleidde Tom me eerlijk en transparant. Hij geeft het goede voorbeeld en schenkt anderen een hoog niveau van vertrouwen en autonomie. Hij duwde me buiten mijn comfortzone, naar interacties met senior leiders, wat mijn professionele groei nog meer versnelde.

  Tom is sociaal en maakt altijd graag gebruik van zijn netwerk voor zijn collega's. Hij heeft me een topmentor van het senior leiderschapsteam gegeven die me hielp om mijn bereik binnen het bedrijf uit te breiden en mijn profiel (en zelfvertrouwen) te vergroten. Tom is een agent van positieve verandering, hij is politiek wendbaar en daagt graag de status-quo uit. Zijn originele denkwijze en gevoel voor humor zorgen voor een fijne samenwerking.

  Als er junior medewerkers bij mijn team komen, volg ik in Tom’s voetsporen, gevormd door zijn vertrouwen en ondersteuning!

  Joffroy Beckers

  Ik voelde me beetje vastlopen in mijn rol en voelde weinig uitdaging… Tot Tom mij onder zijn hoede nam en geloofde dat ik wel meer potentieel had, dan ik tentoon spreidde. Dit bleek voor mij de juiste insteek te zijn. Zo liet hij me de eerste demo van een nieuw systeem uitvoeren en vulde hij naadloos en onzichtbaar aan waar nodig. De tweede keer ging al zoveel beter!

  Tom haalde me uit mijn comfortzone: waar ik vooraf een duidelijke opdracht vereiste, in een duidelijk gestructureerd kader, die ik dan tot in de kleinste details voorbereidde, kwam hij in al zijn spontaniteit mijn ‘kapstokjes’ om zeep helpen. Eerst was ik enorm teleurgesteld en een beetje verbouwereerd, maar ik leerde wel open denken en doen, de grote lijnen zien en proactief controle nemen. Zelf sneller de telefoon oppikken zonder duidelijke agenda, wekelijkse calls organiseren, actielijsten opstellen, duidelijke verwachtingen uitspreken: hij deed het me stuk voor stuk voor.

  Tegelijkertijd bleef hij me volledig steunen en in mij geloven. Hij stak zijn nek uit, liet me niet aan mijn lot over en deed me boven mezelf uitstijgen. Het mooiste was: hij probeerde me nooit te veranderen, maar liet juist mijn potentieel zegevieren: het Pygmalion-effect op zijn best!

  Wendy De Vos

  Toen we met onze leden een nieuw marktmodel wilden uitdenken en -dragen, nam Tom de handschoen op om ons met een andere, creatieve blik naar die uitdaging te doen kijken.

  In eerste instantie waren we wat sceptisch over die nieuwe benadering, maar onder Tom’s kundige begeleiding vloog de dag voorbij. Hij haalde ons uit onze comfortzone van traditioneel overleg om zoveel mogelijk ideeën te verzamelen en die overvloed met onze gezamenlijke ‘brainpower’ te vertalen naar een nieuw marktmodel.

  Wat een saaie dag had kunnen zijn, werd uiteindelijk een energieke, ontspannen dag met een goed evenwicht van humor en ernst. Het resultaat? Een uitgebreid beeld van onze belangen en een door iedereen gedragen uitkomst. Dank aan Tom!

  Hans Grünfeld, Koninklijke VEMW

  Geïnspireerd? Nu is het aan jullie.

  Ontdek welke resultaten corporate bedrijven en KMO’s boeken met mijn aanbod. En geef me een seintje voor een gesprek waarin ik naar jullie luister en alvast met jullie meedenk.

  Tom Schurmans
  SolimCo BV